Historia

Travintresset började tidigt i mitt liv då min far var amatörtränare och ägde en del hästar, när mitt första jobb inom travbranschen kom var jag 16 år gammal och jobbade en sommar hos Sören Nordin. Efter att ha jobbat som hästskötare i några år blev jag inkallad att göra lumpen år 1979 men strax efter lumpen fick jag anställning hos Ulf Nordin som hästskötare 1980-1981. juli 1981 kom ett erbjudande att resa över atlanten och träna häst i USA hos Sören Nordin som hästskötare, det tog mig 6 månader från att vara hästskötare hos Sören till att bli hans andretränare i stallet. Strax efter min befordran fick jag en möjlighet att prova på att äga eget stall, så år 1982 åkte jag hem till Sverige för att ta svensk travlicens. När min utbildning var klar åkte jag direkt tillbaka till USA för att få igång min egen verksamhet i Showplace new jersey. I början fans det 12 hästar i stallet, en av de hästarna var Spirit Supreme som var med och deltog i elit loppet 1983, det var då jag gjorde debut som tränare likaså kusk. Andra hästar i stallet var Desert Night och en 2 åring Sokrates Nobell som jag vann Peter Haughton med (som kusk och tränare) även samma år som Prakas auktion. Prakas lyckades komma 2a i Peter Haughton och hade en bra 2årings säsong.

Det stora året i min karriär kom 1985 och började med att Prakas (3år) vann Hambletonian World Trotting Derby. Efter det här hade nu stallet vuxit från 12 hästar till 60 hästar i stallet, med många bra hästar men ingen riktig topp stjärna. Nästa häst som skulle komma att bli nästa stjärna i stallet var Davidia Hanover som vann 10/14 lopp som hon startade i i Europa.

År 1991 kom den andra segern i Hambletonian World Trotting Derby med hästen Giant Victory och året efter kom den tredje vinsten med Alf Palema och en andra plats med King Conch. (både hästarna var mycket framgångsrika i avel.)

2001 flyttade jag tillbaka till Sverige med min familj och fortsatte min verksamhet i Sverige, Mantorp. I dagsläget är Royal Fighter stallets ögonsten.

En av mina bättre hästar som jag har tränat är American Winner, Credit Winner som var, och är mycket framgångsrik i avel, det mest aktuella hoppet inom avel är Symphonic Hanover som har haft en riktig bra start på sin avel karriär.

 

Framgången efter prakas år 1990

  • 5st Hambletonian World Trotting Derby triumfer
  • 9st Breeders crown vinster